ponedeljek, 27. april 2009

Haro med rumenimi rožicami..

Klikni na fotko

Zakaj so poslovni blogi tako pomembni

Ključno za obiskanost vaše spletne strani in s tem za visok rang v iskalnikih je podajanje vsebine. Bolj ko bo ta koristna in poučna za bralce, večkrat bodo prišli. Z redno vsebino tudi skrbite za zadovoljstvo vaših obstoječih strank, saj gre za stik z njimi. Vsak redni bralec pa postaja vaš privrženec in tudi vaš kupec. Vzpostavlja se zaupanje, ki je zelo pomembno za nakup.

Ravno v teh dneh sem postavil blog prevajalskega podjetja Translat. Na njem bo veliko napisanega o prevajanju in pomembnosti zanesljivih prevodov na vseh področjih. Meje se vedno bolj odpirajo in prevajanju se vsak dan težje izognemo. Blog še ni čisto dokončan, saj ga bom sproti še popravljal in izboljševal, skupaj z obiskom in uporabnimi vsebinami.

Za jutri sem pripravil objavo Zakaj prevesti spletno stran. Vabljeni.

torek, 14. april 2009

Peter Kamničar mi je podaril knjigo

Včeraj sem spoznal Petra Kamničarja. Prekmurca, ki svoje življenjsko poslanstvo trenutno izpolnjuje v Ljubljani. Peter se ukvarja z NLP-jem, odnosi in v prostem času tudi z medicino. Trenira ljudi, najbolj pa sebe. Vodi delavnice Samo za moške.

Obiščite tudi Peterkamnicar.com.

Že ob prvem najinem snidenju mi je podaril knjigo, imel je namreč dve isti. Knjiga se 22 večnih zakonov marketinga. Vsekakor mi bo prišla zelo prav. Hvala Peter!

petek, 10. april 2009

Vsem gre za par evrov

Ravnokar sem dobil iz enega podjetja reklamacijo..
Računal sem jim 3x2h + 2 h okna.. in 6 eur na uro

Sporočili so, da je bilo dogovorjeno, da so okna bila všteta v mesečnem znesku.. in da je samo 3x2h

Torej jim gre za 12 eur.. Velika firma, imajo denar, poznamo se..

Verjetno je že pri dogovarjanju vedel, da me je ... za par evrov. Vmes med delom pa so tudi rekli, da ni problema ob povečanju količine dela, da itak več plačajo, jaz naj jim kar zaračunam.

Pa še eno reklamacija.. Dogovor je bil po 4 ure na teden.. Čistilka mi reče, da vedno čisti po 5h in ji res toliko plačam.. Potem sem tudi tej firmi zaračunal 5 ur, ker bi bil sicer na izgubi...

in kaj se zgodi.. dobim reklamacijo, da čistilka dela po 2,5 h in da že prej po 4 ure je bilo preveč.. Ne bodo plačali tega zneska.

Čistilka se mi je zlagala.

Vsem gre za par evrov.. To so zneski 10, 15, 20 eur.. Ljudje božji

1. odnos
.
.
.
5. denar

Največ sem pa sam kriv, ker sem naiven.

Že v samih podjetniških začetkih mi je bilo čudno, ko sem se z ravnateljico ene večje šole dogovarjal za par centov razlike v ceni, ko pa je bilo toliko bolj pomembno, da je delo kvalitetno opravljeno. V isti šoli je bila centralna kurjava prižgana po celo noč in zvečer je bilo v šoli, ko ni bilo nikogar, kot v savni. Smešno.

V takem svetu ni veliko prostora zame.

četrtek, 2. april 2009

Znižati davke podjetjem še večja nujnost

Razbremenitev gospodarstva, v zadnjih letih velikokrat uporabljena in zlorabljena besedna zveza, nič ni bilo od tega. Minimalne spremembe na pozitivni strani in opazna sprememba na negativni, ukinitev olajšave za investicije.

Zakaj je potrebno razbremeniti podjetja?

Če bomo podjetjem namesto denimo 20% vzeli 10%, se bodo ta lahko hitreje razvijala in bo za stroške države 10% od podjetij v denarju lahko čez čas predstavljalo enako kot sedanjih 20%. Ker bodo podjetja zrasla in bodo bolj zdrava. V nasprotnem primeru bomo vedno imeli slabša podjetja in tudi z davki ne bo kaj prida.

Olajšati moramo odpuščanje. Podjetje, ki je zdaj v težavah, ima velike težave z odpuščanji, predvsem z odpravninami. Veliko podjetjem je lažje, da gre v stečaj, kot da bi odpustili delavce. To ni dobro za vse nas.

V Sloveniji naj bi bilo četrt milijona javnih uslužbencev. Vse to se financira z davki. Odprete društvo in se na občini prijavite na razpis. Dobite denar. Čigav je ta denar? Podjetja in zaposleni so dali več, da se nekaj nabere za neprofitne dejavnosti. Zaradi prekomernih javnih izdatkov so podjetja bolj obremenjena, kot bi lahko bila.

Že prej bi bilo zelo dobro, če bi zategnili pasove na vseh nivojih javne porabe in da bi olajšali poslovanje podjetjem. To je tisti pravi nacionalni interes, ne pa tisti, ko podarjajo državno premoženje izbrancem. Zaradi močnih podjetij nam bo potem omogočeno več, boljši pogoji za življenje za vse prebivalce.

Če tega nismo naredili prej, je zdaj, ko so podjetja v težavah, skrajni čas. Zdaj je treba zmanjšati javno porabo na vseh nivojih in kmalu bomo imeli več, veliko več. Čez nekaj letih bo recesija samo še spomin in dobro bi bilo, da zdaj prebudimo naša podjetja, saj jih bodo sicer prehiteli drugi.

Še nekaj:
Država naj neha popuščati sindikatom
Rešitev za trg dela
Slovenska zabitokracija
Zakaj so se plače letos znižale?
Zakaj odpreti s.p.