sobota, 23. maj 2009

Punce iščejo neumne fante

Besedico zabit vpišemo na Googlu 14.800 krat na mesec, kar ni malo. Predvidevamo, da gre za mlada dekleta, ki iščejo fante.

Fantje iščejo zabita dekleta samo 6.600 krat na mesec. Mogoče ne rabijo veliko iskati ali pa so si samozadostni.

Besedo neumen poiščejo 5.400 krat, neumna pa 170 krat na mesec.

Za besedo pameten je neverjetnih 720 iskanj na mesec. Povpraševanje ni ravno veliko, torej je cena privlačna.

Fantje so tukaj spet preudarnejši kot punce, pametna iščejo kar 2.400 krat na mesec.

Zdej veliko bolj razumem, zakaj nimam sreče v ljubezni. Punce iščejo neumne fante.

sreda, 20. maj 2009

Časopisi v outsourcing rubrik


Kot sem že zapisal v članku na Drugem svetu, so letos tiskanim medijem zaradi gospodarskih razmer krepko upadli prihodki od oglaševanja. Neuradno sem izvedel, da so se enemu izmed njih v tiskani izdaji znižali za 35 do 40 odstotkov glede na leto prej, v spletni izdaji pa za četrtino. Časopisi bodo morali bolj paziti na stroške, veliko jih je neproduktivnih že zaradi prejšnjega sistema, kar nekaj pa tudi zaradi sedanjega državnolastniškega kapitalizma. Preprosto povedano, ni jim bilo treba. Odslej bo drugače. Ali bodo izginili ali pa se spremenili.

Odslej bo za rubriko Trženje v časniku Dnevnik, kot sem pravkar izvedel, skrbela ekipa Marketing magazina. S tem želijo v tem slovenskem časopisu prihraniti na denarju in obenem ohraniti kvaliteto. Spremembe se torej že dogajajo in še več jih bo.

Kot so zapisali v sporočilu, ki sem ga prejel, revija Marketing magazin odslej sodeluje s časopisno družbo Dnevnik pri pripravi tedenske marketinške strani, na kateri bodo objavljeni članki o dosežkih domače marketinške stroke, o aktualnih dogajanjih na medijskem trgu in medijskih raziskavah, pozornost pa bomo posvetili tudi tujim oglaševalskim in medijskim dogodkom. Stran, namenjena marketingu, bo v Dnevniku izhajala vsako sredo, od danes naprej.

Rubrika Trženje tudi v Financah izjaha ob sredah.

torek, 19. maj 2009

Nepozaben obisk Beograda

Nisem si predstavljal, da bo obisk Beograda tako nepozaben.. kaj šele, da bom pristal v tamkajšnjih tabloidih. Hvala Ana! Več tukaj.

sobota, 16. maj 2009

Konec tračev v medijih

Trač, trač, trač.. Zjutraj te obišče prijateljica in si povesta vse od do, kdo je s kom, kdo je v koga, zakaj je uni tam, zakaj je ta tukaj, a veš, da je una noseča. In potem primeš v roke revijo rdeče, violičaste ali kakšne druge barve in še malo pogledaš, kdo se je s kom, komu se je kaj videlo in kdo je v koga. Zanimivo, turbo zanimivo.

Seveda greš še malo na net. Osrednji slovenski informativni portal ti sporoča, kdo ima novo punco, kdo je končal s staro in komu so se spet videle hlačke. Noro.

Še malo je zraven črne kronike, vsak dan kakšen umre. No, ja. Pri tem je vsaj nekaj koristnega, veš, da moraš bolj previdno voziti in da se moraš paziti ljubljanskih redarjev in na sploh ljubljanske mladine. Od prvih lahko pričakuješ serijo udarcev, pri drugih pa nikoli ne veš, kdaj se te bo lotil z nožem.

In seveda politika, same laži, nategovanje in metanje peska ljudem v obraz. Vse za koristi določenih ljudi in interesnih skupin. Niti v krizi ne bi pozabili nase in naredili kaj za državo. Nagnusno.

Težko je, moraš malo prečekirati novice, a vse zgoraj omenjeno bi najraje izklopil. To omogoča prenovljeni portal http://rtvslo.si/, ki ga je mogoče popolnoma prilagoditi. Vsekakor pohvalno.

nedelja, 10. maj 2009

Kako se rešiti fabr'ke in 360 eur plače

Preprosto. Pustiš službo in greš na zavod za zaposlovanje ali pa zaprosiš za socialno pomoč. Problem je seveda, če imaš 360 eur najemnine s stroški in nimaš partnerja, a tukaj že v štartu delaš narobe.

Tudi take poznam. In take, ki nimajo veliko stroškov. Edini stroški so avto, mobitel in popivanje, živijo v hiši od staršev in celo življenje bodo delali v fabr'ki.

Jim je tega treba? Mnogi so zelo zadovoljni. Vsaj, kar vem iz izkušenj, ko sem se preizkusil v delu za 'tekočim trakom'. Prideš, oddelaš svojih 8 ur, greš domov in daš možgane na off, sanjska služba, pravijo nekateri.

Napredovanje? Bil sem priča, ko je sodelavka v tovarni zavrnila napredovanje. Boljše plačilo, lažje delo? "Ne! Jaz bom tukaj delala še naprej," je rekla šefu. 8 ur miga z rokami skoraj brez ustavljanja, včasih naredi normo, včasih ne, dobi minimalno plačo, super delo, ženska se sploh ne pritožuje.

Odštevanje do vikenda se začne v torek. Življenje traja dve sedmini življenja. Kaj ko bi že med tednom počeli zanimive stvari in nekaj zase. Ni časa, utrujenost. Še vsaj 4 ure poleg osemurnega dela si utrujen in mine dan. Potem pa še delo ob sobotah. Prost šele na gospodov dan in tečna baba doma, kakšen je to lajf? Hec.

Ja in kaj narediti? Eni imajo res srečo. To je dokaj res, a oni niso nujno srečnejši kot vi. Denar ti ne prinese sreče. Srečo ti prinese, da uživaš to, v čemer uživaš. Če te zgoraj našteto res veseli, počni to še naprej. Če te pa ne, začni delati SPREMEMBE. Spremembe.

Kako zaživeti neko boljše življenje? Res je, da nikoli ne boš imel vile s sedmimi bazeni in sedem maserkami oziroma maserji. Tudi ne rabiš tega, to ti ne prinese sreče. Uspelo ti bo, če zdaj sprejmeš odločitev, da se boš spreminjal. Sprejmi odločitev, da boš vseskozi napredoval. Vsak dan boš boljši. Raziskoval boš in delal stvari, ki te veselijo. Uril se boš na več področjih in začel živeti drugače.

Kaj se ti lahko zgodi? Mnogi pravijo, da se bojijo tvegati. Redna služba.. je najbolj zanesljiva. To je jasno, da je služba najbolj tvegana, to so tudi naši starši šele zdaj začeli spoznavati. Najbolj varno je konstantno napredovanje, da si vedno boljši, močnejši in da pri tem uživaš.

Torej. Minilo je nekaj mesecev, leto, dve. Kje si zdaj? Delaš stvari, ki te veselijo in zanimajo. Tudi če delaš 12 ur na dan, delaš z nasmehom in nikoli ne pogledaš na uro. Mogoče kdaj pogledaš, da se nasmeješ, kako hitro je minilo. Zaslužek? Neverjetno, kar si prej zaslužil v celem mesecu, zdaj zaslužiš kdaj v dveh, treh dneh. In to je šele začetek, vedno bolje ti bo šlo. Letos boš en mesec preživel v Indiji. Vesel sem zate.

nedelja, 3. maj 2009

Panika!

Zakaj ljudje paničarimo zaradi prašičje gripe, ptičje gripe, tople grede, pomanjkanja pitne vode, onesnaženosti okolja, vojn.. Ker se zavedamo, da narobe delamo in ker se zavedamo, da bi bilo zaradi našega početja normalno, da nas pokosi. Imamo srečo. Res je, da bi panika morala že enkrat biti tako velika, da spremenimo svoj način življenja. Res je, da se to verjetno ne bo zgodilo nikoli. Kako se samo obnašamo do živali, narave in do drugih ljudi, že zdavnaj bi morali izginiti iz planeta. Srečo imamo, da mati narava ni tako zlobna.

Prašiče v klavnici obesijo za noge in jim spuščajo kri, veliko jih je medtem še živih. Bi jim to počeli, če bi prašiči lahko govorili? Mogoče, a manj pogosto, nekateri to namreč počnejo tudi ljudem. Prašičja gripa je premajhen odgovor na naša dejanja, je samo znak. Eden od znakov, da kaj spremenimo.

To se dogaja prašičem, ki preveč hitijo na vaš krožnik. Večina teh na fotografiji je živih.