sobota, 27. junij 2009

Verski, nacionalni, športni, sexualni

Verski fanatizem
Vse za vero niti ne, vse za cerkev pa že. Boj v imenu organiziranega verstva, cerkev, ki obstaja z namenom, imeti moč. Materialni cilji na vseh nivoji. Ljubezen? Kje je ljubezen? In potem se najdejo ljudje, ki so nasilni za svojo vero. Večina ver govori o ljubezni. A jo napačno razumejo? Koliko bo naša vera zdaj zrasla, ko se bomo nasilno borili in koliko je potem večja verjetno, da pridemo v nebesa, če sploh so, mogoče razmišljajo. Ampak zdaj bom ubil še nekaj krivovercev, potem bomo pa videli.

Nacionalni fanatizem
Moj narod, moja zemlja, njihov narod in narodi. Teh ne pustim sem. Vedno se smejem, kako ljudje pod vplivom naših lažnivih politikov in zanimanja željnih medijev sovražijo svoje sosede. Isto se dogaja na drugi strani, zaradi neumnosti. Še vedno je to nekaj kilometrov zemlje in tudi če gre za celo državo. Bodi pripadnik kakšnega naroda, a naj ne bo to največji dosežek v tvojem življenju. V Bosni so se pripadniki istega naroda ubijali med sabo, če gledamo primitivno genetsko, so res isti narod, umrlo je več kot 100 tisoč ljudi. Zaradi moči željnih posameznikov in ne vere ali narodnosti.

Športni fanatizem
Vse za klub, vse za športnika. Sto tisoč gledalcev se zbere na štadionih in navija za svoje ljubljence. Nekateri navijači so nasilni. To večinoma niso zaradi svojega kluba, ampak zaradi samega nasilja. Vedno se išče izgovore. Izstopite iz množice. Ne bodite tako drobceni, stopite na igrišče, bodite eden izmed 11, ne eden izmed 100.000.

To velja za vse, ne iščite identiteto v množici, ker se boste izgubili. Najdite jo v svojem srcu. Odločite se, kdo ste in kako boste ravnali. V kaj verjamete in da boste še naprej raziskovali. Življenje vam lahko prinese veliko lepega.

Pa še nekaj. Pazite, saj vas lahko sredi Ljubljane pretepejo, ker jim ni všeč, kako in s kom sexate.

V imenu ljubezni vam želim sončen dan.

četrtek, 25. junij 2009

Tale blog ima PR4

V teh dneh je Harotov blog, ki ga pravkar berete, dosegel Googlov PageRank 4. PR določa, koliko je posamezna spletna stran pomembna. Več na Wikipedii. Najbolj pogost je PR2. Čisto nove strani nimajo pageranka. Portali kot so 24ur, rtvslo, finance.si imajo PR 7. Takega, kot ga ima tale blog, pa ima na primer trenutno blogerski časopis Drugi svet, za katerega tudi kdaj napišem kakšen članek.

PageRankom lahko sledite, če si nastavite Google toolbar ali pa na kakšni spletni strani, ki to ponuja. Povečate si ga lahko z objavljanjem rednih kvalitetnih objav in posledično kvalitetnimi zunanjimi povezavami. PR pomembno vpliva na položaj v iskalniku Google.

Tale blog ima
štirka!

sreda, 24. junij 2009

Amon v roza

Amon se zahvaljuje dekletu, ki mu je v Miamiju kupilo tole oblekico in ki očitno želi spremeniti njegovo spolno usmerjenost. Ne bo ji uspelo!

nedelja, 21. junij 2009

Prejel sem priznanje ministrstva


Končno sem tudi v roko prejel priznanje za blog, ki spodbuja k neformalnem učenju. To je tisto pored rednega šolanja. Torej redno šolanje opravite z odliko, a poskrbite za osebno izpopolnjevanje, nabiranje izkušenj in poznanstev še poleg tega. Šola je samo temelj, odvisno pa je tudi od tega, kaj si želite. Mogoče vam je ok celo življenje delati v eni in isti službi.

Na podelitev priznanja nisem šel, ker sem imel preveč obveznosti, sem ga pa zato prejel prejšnji teden, ko sem se končno sestal s Tadejo Ozebek iz Talentiran.si.

Svoje spodbujanje k neformalnem učenju in osebnemu napredovanju bom še izpopolnjeval. Rad pomagam ljudem in rad spoznavam zanimive ljudi. S tega področja bodo odslej na blogu Haris.si bolj resni članki, tukaj na Harotovem blogu pa bodo bolj sproščeni. Stay tuned. Thanks ministrstvo & ekipa Talentiran.si!

ponedeljek, 1. junij 2009

Moji prvi joga koraki

V teh dneh sem doživel svoje prve korake v svetu joge. Udeležil sem se joga vikenda na Kolpi. Bilo je neverjetno, nepozabno, spremenilo me je, napolnilo, razširilo. Že prvi petkov večer sem pogruntal, da zanemarjam svoje telo in dušo in da se to mora končati. Odkril sem, kaj je to dihanje in da se ne spomnim, kdaj sem nazadnje sploh dihal. Sem na poti, ki sem si jo začrtal, na poti duhovne in osebne rasti, to me zelo osrečuje. Sobota je bila izjemno aktivna, joga že ob sedmih zjutraj, predavanje, joga, rafting, meditacija, vmes pa prehranjevanje. Super sobota. Tri dni sem bil totalno sproščen, nasmejan in pokončen. Navdušili so me tudi učitelji joge iz joga studia Sadhana, ki so nepozaben konec tedna organizirali. Gre za izjemne profesionalce, katere bi vsakomur priporočil. Všeč mi je bilo tudi to, da sem spoznal kar nekaj dobrih, prijaznih in razmišljujočih ljudi. Za nameček sem v nagradni igri zadel dva meseca brezplačne joge.

Namasté!