četrtek, 19. januar 2012

Meditacija


Vsi se včasih počutimo utrujene, brez volje do življenja, morda tečne ali le slabovoljne. Z meditacijo se lahko sprostimo, spustimo ves stres, ki se nam je nabral čez dan in morda celo kaj novega odkrijemo o sebi ali o svetu, ki nas obkroža. Redna meditacija nam pomaga do večje sproščenosti čez dan, do večje samozavesti in splošnega dobrega počutja.
Meditacija sploh ni nekaj tako strašnega ali posebnega, kot si lahko kdo misli. To je vsakršni miselni odklop in sproščanje. Že samo sprehod po gozdu je meditacija, saj pademo v posebno sproščenost. Meditiramo vsi, pa če se tega zavedamo ali ne.

Obstaja več vrst meditacij: obstajajo take, ki se osredotočajo na čutenje lastnega telesa, take, ki nam pomagajo se poglobiti vase, take, pri katerih samo opazujemo svoje misli, asociacije … in take, v katerih komuniciramo z energetskimi bitiji (angeli, vnebovzetimi mojstri, samorogi, vilami, škrati in še kaj bi se našlo). Skratka obstaja 1001 vrst meditacije, tako, da lahko čisto vsak nekaj najde zase. Tudi ni nujno, da so skupinske meditacije zelo drage, so pa vedno zelo dobra izkušnja, saj na takih meditacijah lahko spoznate ogromno zanimivih ljudi.