sobota, 16. maj 2009

Konec tračev v medijih

Trač, trač, trač.. Zjutraj te obišče prijateljica in si povesta vse od do, kdo je s kom, kdo je v koga, zakaj je uni tam, zakaj je ta tukaj, a veš, da je una noseča. In potem primeš v roke revijo rdeče, violičaste ali kakšne druge barve in še malo pogledaš, kdo se je s kom, komu se je kaj videlo in kdo je v koga. Zanimivo, turbo zanimivo.

Seveda greš še malo na net. Osrednji slovenski informativni portal ti sporoča, kdo ima novo punco, kdo je končal s staro in komu so se spet videle hlačke. Noro.

Še malo je zraven črne kronike, vsak dan kakšen umre. No, ja. Pri tem je vsaj nekaj koristnega, veš, da moraš bolj previdno voziti in da se moraš paziti ljubljanskih redarjev in na sploh ljubljanske mladine. Od prvih lahko pričakuješ serijo udarcev, pri drugih pa nikoli ne veš, kdaj se te bo lotil z nožem.

In seveda politika, same laži, nategovanje in metanje peska ljudem v obraz. Vse za koristi določenih ljudi in interesnih skupin. Niti v krizi ne bi pozabili nase in naredili kaj za državo. Nagnusno.

Težko je, moraš malo prečekirati novice, a vse zgoraj omenjeno bi najraje izklopil. To omogoča prenovljeni portal http://rtvslo.si/, ki ga je mogoče popolnoma prilagoditi. Vsekakor pohvalno.