sobota, 27. junij 2009

Verski, nacionalni, športni, sexualni

Verski fanatizem
Vse za vero niti ne, vse za cerkev pa že. Boj v imenu organiziranega verstva, cerkev, ki obstaja z namenom, imeti moč. Materialni cilji na vseh nivoji. Ljubezen? Kje je ljubezen? In potem se najdejo ljudje, ki so nasilni za svojo vero. Večina ver govori o ljubezni. A jo napačno razumejo? Koliko bo naša vera zdaj zrasla, ko se bomo nasilno borili in koliko je potem večja verjetno, da pridemo v nebesa, če sploh so, mogoče razmišljajo. Ampak zdaj bom ubil še nekaj krivovercev, potem bomo pa videli.

Nacionalni fanatizem
Moj narod, moja zemlja, njihov narod in narodi. Teh ne pustim sem. Vedno se smejem, kako ljudje pod vplivom naših lažnivih politikov in zanimanja željnih medijev sovražijo svoje sosede. Isto se dogaja na drugi strani, zaradi neumnosti. Še vedno je to nekaj kilometrov zemlje in tudi če gre za celo državo. Bodi pripadnik kakšnega naroda, a naj ne bo to največji dosežek v tvojem življenju. V Bosni so se pripadniki istega naroda ubijali med sabo, če gledamo primitivno genetsko, so res isti narod, umrlo je več kot 100 tisoč ljudi. Zaradi moči željnih posameznikov in ne vere ali narodnosti.

Športni fanatizem
Vse za klub, vse za športnika. Sto tisoč gledalcev se zbere na štadionih in navija za svoje ljubljence. Nekateri navijači so nasilni. To večinoma niso zaradi svojega kluba, ampak zaradi samega nasilja. Vedno se išče izgovore. Izstopite iz množice. Ne bodite tako drobceni, stopite na igrišče, bodite eden izmed 11, ne eden izmed 100.000.

To velja za vse, ne iščite identiteto v množici, ker se boste izgubili. Najdite jo v svojem srcu. Odločite se, kdo ste in kako boste ravnali. V kaj verjamete in da boste še naprej raziskovali. Življenje vam lahko prinese veliko lepega.

Pa še nekaj. Pazite, saj vas lahko sredi Ljubljane pretepejo, ker jim ni všeč, kako in s kom sexate.

V imenu ljubezni vam želim sončen dan.