četrtek, 7. februar 2008

Pot

Sedim v pisarni ob hribčku papirjev in klikam po računalniku. Razmišljam o sreči. Veliko sem razmišljal o tem, a se mi je v zadnjem času končno izkristaliziralo nekaj. Mogoče sem tudi kaj prebral na internetu, kar mi je pomagalo k temu. :)

V glavi si narišemo neko sliko in če na tisti sliki manjkajo koščki, smo velikokrat nesrečni. Naš puzzle ni sestavljen, nismo zadovoljni. Mogoče smo si ustvarili preveč natančno sliko in vso to bi zelo težko dosegli. Nikoli ne bi bili srečni. Ne ustvarjajte si preveč natančnih slik. Razmišljajte približno. Natančne slike uporabljajte samo na tak način, da boste lažje prišli do cilja.

Razmišljajte, kje ste zdaj. A ste srečni? A ste na poti k sreči? Ste na razpotju, na avtobusni postaji? Če ste srečni, prosim opišite v komentarjih vaše stanje, zakaj je tako. Vsem nesrečnim boste mogoče tako pomagali.


Če ste se odpravili na pot sreče, pomeni, da ste si zadali načrt, da boste čez nekaj časa srečni. Tudi pot vas lahko osrečuje, v bistvu vas mora. Poti so lahko tudi zelo težke. Lahko se vozimo s kolesom, avtom ali se plazimo. Odvisno od razmer, odvisno od našega trenutnega stanja, a nekam gremo in z vsakim metrom postajamo močnejši in hitrejši. Pomembno je, da gremo na pot. Dlje ko stojimo na razpotju, bolj bomo utrujeni in težje bomo krenili. Na koncu nam bo preostalo samo še plazenje, a potrebno bo iti. Milimeter po milimeter. Če imate še vedno kolo ali avto, bodite veseli, štartajte čim prej, ne zanemarite tega.

Plaziti se ni lahko, verjemite. Izberite pot. Razmišljate, kaj je za vas pravo. Ne razmišljajte predolgo. Izberite pot, ki vas bo najbolj osrečila in pojdite po njej. Perfektnega ni. Ne morete imeti vsega. Imeli boste lahko srečo, kar pa je v bistvu vse.

Naslonite se nazaj, zamižite in pomislite, kaj je za vas najbolje.