ponedeljek, 22. december 2008

Agej je opravil intervju z mano

Mlad in povzpeten podjetnik Agej Hađiselimović me je izbral za intervju na njegovi strani www.agej.biz. Preberete si ga lahko tukaj.

Fantastičnih 5 - Haris Omanović

Haris Omanović. Strasten, pozitiven in odštekan podjetnik. Orač ledine, mladi sanjač in preskakovalec ovir. Na napake gleda kot na neprecenljiv vir znanja in izkušenj. Dela, kar ga veseli. Trenutno ima čistilni servis, podjetje za finančno svetovanje, sodeluje pa tudi pri projektih marketinškega podjetja. Na sestanku se vas bo potrudil nasmejati, zelo rad pa stranko ali poslovnega partnerja povabi tudi na pijačo. Recesija se mu ne zdi slaba stvar in trenutno gospodarsko situacijo ocenjuje kot veliko čistko, ki bo gospodarski svet rešila plevela. Ostali bodo tisti z notranjo energijo in zanosom, česar Harisu definitivno ne manjka. Mogoče vam bo napisano pomagalo, da do konca leta pravilno odgovorite na nagradno vprašanje in si priigrate večerjo z njim.

Kako si prišel do tu, kjer si?
Z razmišljanjem, to najraje rečem. Do sem nisem prišel z garanjem. Čeprav je to relativno. Delal sem že tudi po 17 ur pa tudi kdaj sem lenaril več dni. A tega, kar počnem, ne bi počel, če ne bi veliko razmišljal in odkrival nove poti. Kar naprej se je treba razvijati in napredovati. Iz vsake krize se je treba katapultirati in se iz nje veliko naučiti.

Kaj bi predlagal ljudem, ki bi želeli biti tako uspešni kot ti?
Naj delajo to, kar jih veseli in naj bodo v tem dobri. Naj čimbolj ocenijo svoje želje in cilje in k temu stremijo. Naj ne živijo življenje nekoga drugega. Uspeh ni mogoče oceniti v količini prisluženega denarja, glede na položaj v podjetju ali glede na količino prostega časa. Uspeh je zadovoljstvo in mir v sebi, ki ga čutimo vedno znova in znova.

Kdo so tvoji vzorniki?
Nimam nekih posebnih vzornikov. To so vsi, ki delajo za dobro ljudi in ki ne uporabljajo vseh možnih sredstev, da zadovoljijo svoje potrebe. Vzorniki se mi velikokrat zdijo omejevanje. Zakaj bi se omejeval z neko osebo, ki je niti dobro ne poznam. Velika možnost je, da sem boljši oziroma bom boljši od svojega vzornika, torej živel lepše življenje.

Kako si pridobil svoj prvi tolar/evro/kuno/zlot/burek?
V otroštvu sem zbiral denar v različnih valutah in ga imel vedno veliko, zato sem ga tudi veliko dobival. Prvi pravi zaslužek pa je verjetno bil v tovarni Brest, ki je sicer znana po slabih delovnih pogojih.

Kam bi investiral 500EUR?
Pol tisočaka bi vložil v svoja podjetja. Za trženje ali za pridobitev kakšne nove licence. Sicer je pa to tako malo denarja, da bi verjetno šlo za položnice, kot radi rečemo. Če bi pa imel že poplačane vse trenutne investicije in izredne stroške, bi se s tem denarjem igral z delnicami in izkoriščal nihanja na borzah v prihodnjih mesecih.