sreda, 10. december 2008

Druži se s pozitivci

Eden od nasvetov za podjetnike in za uspeh v karieri je tudi, da preživljaj čas s pozitivnimi ljudmi. Mnogi ljudje so črnogledi, negativni in to negativo oddajajo drugim. Potrebno se jih je izogibati, saj lahko slabo vplivajo na nas. Tega se niti ne bomo zavedali, ne bomo tega takoj občutili, a postopoma bi lahko začeli padati zaradi teh vplivov. Zelo je pomembno, da se družimo z ambicioznimi, perspektivnimi in pozitivno razmišljujočimi ljudmi. Vsak nam bo nekaj dal in vplival na našo osebnostno moč in rast. Manj bo možnosti, da ne zaupamo vase in da manj verjamemo v uspeh.

Pri mladih podjetniki so velikokrat problem starši, predvsem zato ker v svojem življenju niso uspeli, ker so delavci, ker mislijo, da nekdo njihov ne more uspeti in ker so iz enih drugih časov. Kolikor je mogoče moramo zapreti ušesa in razmišljati po svoje. Znati pa spet moramo uporabiti nekaj njihovih izkušenj. Vsekakor ne smemo dovoliti, da jih poslušamo, kako ta posel ne bo uspel in da iz tega itak nikoli ne bo nič in kot moja starši radi rečejo: "Boljše bi bilo, da greš v fabr'ko delat." Ostajam pri svojem in sem trdem, a prepričali jih bodo šele rezultati. Velikokrat je tako, da rabijo črno na belem.

Če imate srečo, da imate starše, ki vas podpirajo tudi pri stvareh, ki jih ne razumejo imate srečo. Če jih razumejo, imate še večjo srečo. Če je pa drugače, se poskusite z njimi pogovoriti. Povejte jim, da je Mirko Tuš najbogatejši Slovenec, ker je delal drugače. Povejte jim, da Bill Gates ni naredil šole in se zaposlil, ravno tako ne Steve Jobs in še nekateri. Preprosto so ustvarjali in delali, kar jih veseli.

Imate prijatelje, ki so neambiciozni? Prijatelji so pomembni, a pomembno je tudi, da več časa preživljate s tistimi, ki si želijo uspeh. Kolikor je v vaši moči, skušajte spremeniti prijatelje. Nekatere pa ne boste mogli, ljudje smo preprosto drugačni in vsak ima svoje življenje. Pomembno pa je, da jim vsaj pomagate glede osnovnih stvari.


Vedno znova skušajte spoznavati nove pozitivne, radožive, aktivne ljudi. Jaz sem jih veliko spoznal prav zaradi pisanja tega bloga.

Podjetniški nasveti:
Do what you <3

Pošlji naslov strani prijatelju | Naroči se na objave - RSS