torek, 4. marec 2008

Hočemo več vrst burekov!

Koliko časa se že prodaja burek v ljubljanskih fastfudih, pekarnah, slastičarnah in trgovinah, ne vem. Ga je pa že počasi začel izpodrivati kebab. Za to so po mojem mnenju krivi prodajalci sami, saj mislim, da burek, ki ga prodajajo, preprosto ni dovolj dober in tudi ni dovolj različne ponudbe.

Nekateri jejo mesni burek, nekateri sirovega, nekateri pa pica. Prenekateri Ljubljančan pa se ne zaveda, da obstajajo tudi druge vrste burekov, lastniki fastfudov se pa tudi ne zganejo, da bi povečali svojo ponudbo, ker sedanja preprosto zadostuje. Bolj se jim splača prodajati na količino, kot bolj raznovrstno.


Naslednjič, ko boste šli na burek, vprašajte, če imajo krompirjevega, špinačnega, zeljnatega ali bučnega. To ponavljajte vsakič. Povejte svojim prijateljem, naj sprašujejo po teh burekih. Mogoče se bodo prodajalci zganili. Vsi bomo na boljšem.

Dodajte si jogurt. Res je težko stoje jesti še z jogurtom, a če boste jedli doma, si ga dodajte na burek. Najbolj paše ravno na zelenjavnega.