sreda, 16. julij 2008

Psiholog v vsako fabr'ko

Prav vsako podjetje z več kot dvesto zaposlenimi bi moralo za svoje delavce zaposliti psihologa, tista manjša pa bi si ga lahko delila z drugimi podjetji oziroma svoje delavce pošiljala ločeno. Za vse bi morali biti obvezni štirje obiski tega zdravnika na leto.

Veliko je ljudi, ki bi zelo potrebovalo strokovno pomoč, a je več razlogov, zakaj do nje ne pridejo. V Sloveniji je glavni problem pogled ljudi na obisk psihologa, saj se enim zdi poniževalen, drugi pa mislijo, da take pomoči ne rabijo. Kaj šele, če bi sosedje izvedeli.. Ti isti ljudje se prepirajo s sodelavci, s sorodniki, niso zadovoljni s svojim življenjem, so depresivni, podležejo alkoholu.

Psiholog v nekem podjetju bi lahko pripomogel k izboljšanju produktivnosti podjetja. Večje zadovoljstvo zaposlenih tako doma kot v službi bi pripomoglo k boljši motiviranosti. Obisk psihologa bi v Sloveniji postal nekaj normalnega, s čimer bi se izjemno poboljšali odnosi med ljudmi, osebno počutje in s tem tudi življenjski standard v državi.

Psiholog bi pomagal preboleti travme iz otroštva, vzpostaviti pravi odnos z družinskimi člani, najti samega sebe in motiviral k osebni rasti in napredovanju v službi.