torek, 8. julij 2008

Verjemi vase in ukrepaj

Ob pogledu na tole mravljico, ki vleče pero, sem se spomnil, česa vse smo ljudje zmožni in v kolikšni meri izkoriščamo svoje potenciale. Skoraj vsi bi lahko iz svojega življenja naredili, kar si želimo. Večina pa jih rajši poseda, se pritožuje in se smili samemu sebi. Če ne boš verjel, da si kot tale mravljica, tudi ne boš zmožen biti.

Mravljica se ni pritoževala, da nima strehe nad svojim mravljiščem, zdaj ko se približuje nevihta. Po pero je šla, nikogar ni prosila za pomoč, preprosto ga je začela vleči. Bilo je težko, a bolj ko se je trudila, lažje je bilo, dokler pero ni postalo lahko kot pero, kot bi ono nosilo njo.

Če trenutno nisi zadovoljen s svojim življenjem, začni to spreminjati - danes. Ne posedaj, vedno težje bo vstati. Ne pritožuj se. Spreminjaj stvari, v življenju se spremembe morajo dogajati. Kar si želiš, to lahko narediš, vse je odvisno od tebe. Ne misli, da bo lahko. A že to, da si na pravi poti in na poti, ki si jo želiš, ti bo polepšalo življenje. Življenje, ki si ga ustvarjaš.