četrtek, 21. avgust 2008

Denar je kot klimatska naprava

Mnogi so podrejeni denarju in v gonji za denarjem pozabljajo na druge stvari v življenju. Mladi morajo, da si ustvarijo dostojno življenje, veliko časa delati, kar je razlog, da si ne morejo ustvarjati dostojnega življenja. Paradoksalno, a resnično. Zaradi dela si bodisi ne morejo ustvariti dobre zveze, ki je pogoj za srečno družinsko življenje, bodisi ne morejo priti do primerne osebe, saj nimajo časa.

Na vrsto pride boljši avtomobil, za katerega je treba še več delati. Luksuzno stanovanje ali velika hiša, za katero mlada zakonca delata več deset let. V tem času se odtujita, saj nista imela časa en za drugega in se ločita.

Potrebno je uživati v trenutkih. Za srečo ne rabimo najlepšega, najhitrejšega avtomobila na vasi. Za lepo družinsko življenje ne rabimo velike hiše s hladnim pohištvom. Ljubite se, delajte toliko kot je dovolj, a na pravi način. Delajte z glavo in zaslužili boste več.

Denar je kot klimatska naprava. Odprite okna, pomembno je, s kom se peljete. Posvetite svoj čas tem ljudem. Če tako zelo potrebujejo denar, vas ne ljubijo. Njihova luksuzna slika je napačna, poskušajte jih naučiti drugače.

Če življenje prikažemo kot računalniško igrico, v kateri delamo, napredujemo in služimo denar, imamo enega pokazatelja, ki nam kaže prisluženi denar. Poleg njega pa drugega, ki nam kaže koliko smo srečni in zadovoljni. Pokazatelja nista v neposredni povezavi. Igralec v tej igrici si poišče prijatelje, razume se s sorodniki, poišče si partnerja, dela, kar ga veseli, veliko se ukvarja s športom, potuje. Tako mu raste pokazatelj sreče tudi če vmes pokazatelj denarja pada. V igrici je uspešnejši, če je bolj zadovoljen.

Fantina na fotki je na stežaj odprl okno.
fotomontaža: haro, grafika: anja