sobota, 2. avgust 2008

A sem podjetnik, če registriram s.p.

Podjetništvo je način razmišljanja, je odnos do stvari. Če registriraš s.p. (samostojni podjetnik) še ne pomeni, da se greš podjetništvo. Espe je danes tudi vrsta zaposlitve, ki je sicer za marsikoga zelo priporočljiva. Podjetnik je tisti, ki gradi in ustvarja. Tudi tisti, ki si gradi kariero je na nek način podjetnik. Najprej vlagaš zato, da bi kasneje imel več. Podjetnik mora biti vizionar. Prva stvar je načrt, ki ga bo treba izvajati. V načrtu sta obvezna način dela, finančna plat in vizija.

Podjetnik gradi sistem oziroma podjetje, ki mu bo kasneje prineslo več, denar in prosti čas. Podjetnikov poklic je ustvarjanje podjetij. Med razvojem le teh se ukvarja z mnogimi poklici v samem sistemu, predvsem s pomembnejšimi. Preizkušeni podjetniki lahko kasneje sodelujejo s finančnim vložkom in v menedžmentu ali trženju, ni pa jim treba obvladati tehničnega dela. Nekateri na nekem podjetju delajo več desetletij. Imajo veliko večje premoženje kot prej, a nimajo nič prostega časa. To niso podjetniki, ampak navadni zaposleni, sužnji. Je pa dobro, da vsak dela, kar ga veseli. Čeprav nekateri to preprosto ne znajo.

Podjetnikova strast je gradnja podjetij. Zariši si načrt v kolikšnem času bo razvil sedanje podjetje, da se boš lahko posvetil naslednjemu.