ponedeljek, 8. september 2008

Patria: Če ne bi zaslužili desni, bi levi


Zgodba o tankcih se vleče že kar nekaj let. Začela se je še pred mandatom te vlade. Orožarska industrija je ena najmočnejših, če ne najmočnejša. Razlog je, da gre pri vsakem poslu za ogromno denarja. Zato so zaslužki izjemni na vseh področjih, ki so povezani z orožjem. Plačniki so nevedni davkoplačevalci, kupci pa vlade. Politiki odločajo o poslu in zato radi kaj zbašejo v svoj žep. To je splošno znano in nekako logično. Tudi Nato obstaja zaradi zagotavljanja posla največjim proizvajalcem orožja.

Tankcev nismo rabili in jih verjetno nikoli ne bomo. Nimamo dovolj niti vojakov niti ozemlja. Stanejo kar nekaj pediatričnih klinik, vsaj tistih v normalnih državah. Za slovensko, ki se je gradila več kot desetletje in še ni pričela z obratovanjem, nihče ne ve, koliko smo odšteli.

Načrti glede orožarskega nakupa stoletja so tako bili že pred Janšo. Vladajoča LDS je nameravala skleniti posel s Sistemsko tehniko in kupiti Krpane. Mnogi bi zaslužili milijone. Nekaj politikov in nekaj gospodarstvenikov, tisti, ki so najglasnejši proti Patriji. Ušteli so se.

Na oblast je prišel Janša in jim prevzel posel. Zaradi nacionalnega interesa je tanke seveda kupil od Fincev. Ena druga garnitura je zaslužila. Če niso, so nesposobni, bi rekel preprost človek. Služijo vsi po svetu, lobisti, poslovneži, posredniki in vodilni.