nedelja, 22. junij 2008

Življenjsko zavarovanje ni hec

Življenjsko zavarovanje potrebujejo ljudje, ki imajo nekoga odvisnega od njih ali pa v nekem krajšem obdobju nameravajo imeti nekoga, ki bo odvisen od njihove podpore. To je zavarovanje za primer smrti in se ponavadi po neljubem dogodku izplača drugim družinskim članom oziroma zakonskemu partnerju.

Če ste si ustvarili družino ali pa skrbite za svoje starše, pomislite kakšne finančne posledice bi imela vaša smrt. Glede na to boste tudi lahko določili, koliko vplačevati v življenjsko zavarovanje in kakšna naj bo zavarovalna vsota za primer najhujšega.

Če še nimate nič od tega, a to načrtujete v nekaj letih imeti, se ni slabo zavarovati že zdaj. Že zaradi starosti boste imeli slabše pogoje, ti bodo pa še slabši, če boste preživeli kakšno posebno bolezen. Lahko se vam tudi zgodi, da se sploh ne boste mogli zavarovati.

Nujno se je življenjsko zavarovati, če družina nima nobenega premoženja, če živijo kot podnajemniki in če so zadolženi. Družina živi v stanovanju, za katerega odplačujejo posojilo in če se pripeti smrti enega od staršev pride do resnih finančnih posledic. Podobno je pri podnajemnikih. Družine ostanejo čez noč brez doma.