nedelja, 15. marec 2009

V centru nikoli ne bo dovolj parkirišč

Dejavnosti se iz centra Ljubljane že več let selijo na obrobje. Logično. Ceneje je in boljši dostop. Odvisno vsekakor od dejavnosti. Za tiste široke potrošnje so trgovski centri postali zelo primerni. Veliko ljudi se zgrne na eno mesto. Za tiste, ki pa imajo omejeno število strank, pa je zelo všečen mir, ki ga dobijo zunaj.

V centru prestolnice nikoli ne bo dovolj parkirišč. Lahko gradimo in gradimo garažne hiše. V neskončnost in v neverjetno globino. Podremo tržnico in še Prešernov trg. Garaž ne bo dovolj. V centru to ni možno. Preprosto je center treba zapreti za avtomobile. Garaže je potrebno graditi v dvokilometrskem pasu in še dlje od centra. Veste, koliko je to več garaž, kot če gradiš samo v centru? Slovensko cesto je treba zapreti in ves dostop z avtomobili med francosko ambasado in bodočim novodobnim potniškim centrom. A se komu to ne zdi logično.

In kaj dela Janko. Tisto kar delajo politični poslovneži. Gradi, vleče keš in služi. Ni pomembna globina, ni pomembna širina. Večmilijonski projekt, več milijonov za povezane družbe in gasa.

Ni strategije.