sreda, 11. februar 2009

Belgijci prvič slišali za Slovenijo

Človek se vpraša, kaj ti slovenski diplomati polni hvale na svoj račun počnejo. Danes se je v belgijskem Genku zgodila prava sramota in ne toliko za organizatorje, kot za Slovenijo. Očitno tam Slovence poznajo bolj osebja luksuznih hotelov. Na prijateljski nogometni tekmi med Belgijo in Slovenijo niso predvajali Zdravljice, ker so slovaško himno. Halo.. Nismo več v letu 1995, smo v letu 2009. Lani smo predsedovali Evropski uniji. Mogoče smo samo mi mislili, da predsedujemo. Koliko denarja gre v nič. Izpuhti v zraku. Tekma, ki nas je prizemljila, a se še ni niti začela. Vsaj po aferah bi nas lahko poznali.


Slovenija se gre politiko lezenja v rit ZDA in evropskim velesilam, zato ne bo nihče nikoli slišal zanjo. Majhna geografsko se majhno tudi obnaša. Seveda, če imamo politike, ki jim je pomemben samo njihov sedež in njihov delež.

..sicer pa sramota tudi za Belgijce, slovenski nogometaši so sodelovali na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2000, katerega sta organizirali Nizozemska in Belgija. Mogoče so tudi takrat mislili, da gre za Slovaško.