torek, 20. maj 2008

Kako do milijarde evrov posojila

Potrebujete milijardo evrov posojila? Imate nekaj denarja, a to vam ne zadostuje za izpolnitev življenjskih ciljev? Poskusite takole..

Zaposlite se na visok položaj v velikem in močnem slovenskem podjetju. Za to rabite nekaj šole in predvsem veze. Na stroške tega podjetja najamite najboljše odvetnike in finančnike v državi. Ohranjajte stike z bančniki. Bodite v dobrih odnosih z vsemi političnimi strankami, vsaj toliko časa kolikor jih boste rabili. Prek teh poznanstev kupite kaj poceni od države. S podjetji seveda, katere mislite povezati pod eno streho. Zdaj ima ta sklop podjetji v lasti kar veliko premoženje. Velik del tega so pridobila zelo poceni.

Zelo je primerno, da imate že nekaj let ustanovljeno svoje podjetje. Če ga nimate, ga ustanovite in prek njega kupite eno izmed povezanih podjetij. Seveda ga kupite s posojilom. Niti nimate toliko pa tudi boljše je izkoristiti denar naivnih slovenskih delavcev. Za garancijo zastavite kupljene delnice. To drugo podjetje ima še veliko več premoženja in z vašo pomočjo in s pomočjo posojil, ki jih še lažje dobi, kupi naslednje podjetje, ki ima v lasti veliko drugi večjih podjetij. To drugo podjetje lahko kupuje podjetja po mili volji. Bolj poceni, kot so, več jih bodo imeli. Kar naenkrat imate pod nadzorom premoženje, ki je vredno par milijard evrov.

Seveda so dragi odvetniki in finančniki poskrbeli, da je vse narejeno zakonito in da ti država nič ne more. Vedno pa se nekaj najde, je pa tako, da moraš tvegat. Posojilo odplačujejo prevzeta podjetja.