sreda, 21. maj 2008

Pravi liberalni demokrat

Predsednik srbske Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je primer pravega liberalnega demokrata. Podobnosti med njim in slovensko LDS skorajda ni. Čedo, kot ga radi kličejo, je čisto poseben balkanski politik. Njegovo razmišljanje je drugačno od razmišljanja drugih srbskih politikov. Želi si sprave in sožitja s sosednjimi narodi. Po njegovem mnenju je Kosovo neodvisno že devet let.

"Glasajte za onog ko će klečati pred Srebrenicom da bi Bosna mogla našoj deci da oprosti, glasajte za onog ko će se dogovarati i sa onima koji nas ne vole, glasajte za onog kome će teći krv, znoj i suze, ali poslednji put, glasajte za one koji će braniti našu tradiciju, ali je nikada više neće zloupotrebiti,"
je izsek iz enega od njegovih prečudovitih govorov, o takih lahko v Sloveniji samo sanjamo, izjemne reforme pa so tudi pri nas nujno potrebne.

Obsoja tiste, ki so zlorabili srbsko tradicijo, in pravi, da mora Srbija priznati odgovornost za storjeno. Na parlamentarnih volitvah pred nekaj dnevi je njegova stranka LDP dobila dobrih pet odstotkov glasov oziroma 13 poslanskih mest.



LDP Beogradska konvencija 4. deo

Beogradska konvencija, 5. deo

Velja Ilic VS Ceda Jovanovic (duel na B92 2003) 1/2

Velja Ilic VS Ceda Jovanovic (duel na B92 2003) 2/2

Nastup Cede Jovanovica u Klopci 2004. godine

..podobnih posnetkov je še veliko.