torek, 6. maj 2008

Liberalci na oblast 3. del

Jelinčič in Lipa

Provokativno radikalni prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič bi moral že zdavnaj zapustiti politično sceno na videz miroljubne Slovenije. Njegov način razmišljanja in njegove besede so nekaj, česar ne bi smelo biti. Presenečen sem bil, da je človek, ki si je v politiki izbral tržno nišo-nacionalizem, ki volivce zabava, da bi dobil glasove in katerega besede so pogostokrat skrajno primitivne, na predsedniških volitvah dobil kar petino glasov volivcev v prvem krogu.

Ljudje radi volijo klovne in tiste, ki so preprosto zanimivi. Politika je sama po sebi dolgočasna. Jelinčič, Peče in podobni morajo biti izvoljeni. Če bi prvi postal slovenski predsednik, bi Sloveniji delal samo sramoto. Nihče nas več ne bi jemal resno. Sreča.

SNS se mi je vedno zdel "one man band". Jelinčič je preprosto preveč avtoritativen, da bi mu mlajši lahko mešali štrene. Peče in družba so še dolgo zdržali. Zdaj nadaljujejo podoben način dela pod drugim imenom.



Vojak lahko reši pet ljudi ali jih ubije pet. Intelektualec jih lahko ubije na tisoče ali jih toliko reši. V katero skupino spada moški na posnetku, presodite sami.

Povezani članki:
Liberalci na oblast 1. del: Janša in njegovi
Liberalci na oblast 2. del: Pahor in LDS
Država naj neha popuščati sindikatom
Penzije ne boš doživel