četrtek, 29. maj 2008

Stroški pošte pri oglaševanju

Če želite, da vam stranke lahko brezplačno pošiljajo pošto oziroma vam na nagradno igro ali povpraševanje odgovorijo brez lepljenja znamk, morate skleniti posebno pogodbo s Pošto Slovenije, in sicer pogodbo za poslovni odgovor. Na vsaki tisti dopisnici ali pismu potem lahko zapišete: Plačano po pogodbi xx/xx. Na pošti se manjših odjemalcev zaradi stroškov vodenja evidence izogibajo in si želijo takih s prometom vsaj 40 eur na mesec. Za manjše količine pošte se priporoča, da se lepijo znamke na letake.

Poslovne odgovore skrbno preštejejo in vam za vsakega zaračunajo 33 centov z DDV, kar je sicer poceni, če z vsakim dobite eno stranko.

Glede distribucije morate naročiti razpošiljanje glede na poštne enote. Poslovalnice in datum sporočite na centralo oni pa razpošiljajo naprej. Od Pošte tudi dobite podatek o številu gospodinjstev v vsaki poštni enoti.

Če material sami dostavite na pošto, vam priznajo 30% popusta. Na naslovni strani svežnja, ki ne sme presegati 10 kg, mora biti naveden pošiljateljev naslov, naslovna pošta, število tiskovin v svežnju ter oznaka o plačani poštnini.

Za razposlan kos vam zaračunajo približno šest centov. Odvisno je količine. Ponudbo vam pošljejo induvidualno glede na vaše želje.