sobota, 10. januar 2009

Bodi vrhunski

Za uspeh v podjetništvu je pomembno, da si dober v stvareh, ki jih počneš. Res je, da mnogi uspejo tudi s povprečnostjo in da uspejo celo šalabajzerji. A za dolgoročni uspeh in izpolnitev osebnega poslanstva je pomembna vrhunskost. Bodi najboljši v tem, kar počneš. Na svojem geografskem območju ali panogi. Izpili svojo dejavnost, naj nihče ne dvomi v tvoje kvalitete. Nasprotno, naj te vsi poznajo po njih, oblikuj svojo blagovno znamko. Bodi zaščitni znak za kvaliteto.

Pomembno je, da delaš stvari, ki te veselijo in se poistovetiš z njimi. To je predpogoj. Ob napredovanju v vrhunskost se boš počutil tudi veliko bolje. Postaneš lahko najboljš metalec kladiva v Sloveniji, potem pa še na svetu, olimpijski prvak. Vredno je več kot ves denar.

Če boš vrhunski, te bodo vedno potrebovali. Vedno boš lahko prodal svoje znanje in storitve.

Postati vrhunski še nisem uspel pri nobeni stvari, lahko da sem le v manjšem krogu ljudi. Torej tega še nisem izkusil, vem pa kako je, če nisi preveč dober v stvareh, ki jih počneš ali prodajaš. Ni lahko. Boljše ko jih opravljaš, lažje je. Včasih mi je tudi bilo čudno, ko sem bral podjetniške knjige, zakaj je dobro biti specialist. Zdaj se tega še kako zavedam. Bodi specialist, obvladaj svoje področje, izpili ga do vrhunskosti. Premikaj meje kvalitete.

Če se boš samo približal vrhunskosti, ti bo že veliko bolje.

Podjetniški nasveti:
Druži se s pozitivci
Do what you <3

Pošlji naslov strani prijatelju | Naroči se na objave - RSS