torek, 13. januar 2009

Vsi smo morilci

Ljudje po svetu morijo, ki trenutno vlada v več državah nemo opazujemo. Mogoče zato, ker ne znamo prisluhniti srcu. Če bi, bi mogoče slišali jok palestinskih otrok. "Pomagajte nam!" Vsi bi morali takoj nehati delati in preprosto obstati, dokler se ne konča še zadnje nasilje na planetu. Vsi smo morilci, ker z vsakih svojih nedejanjem proti nasilju podpiramo ubijanje.

V zadnji ofenzivi so izraelski vojaki v Gazi po poročanju Reutersa ubili 952 ljudi, od tega 400 žensk in otrok. Rakete palestinskega Hamasa, ki so tokrat tako zelo razjezile Izraelce, so ubile deset izraelskih vojakov in tri civiliste.

Izrelci uporabljajo vsa možna orožja, da bi uničili Hamas. Ta naj bi svoje pripradnike skrival med civilisti, zato izraelski vojaki ne izbirajo med tarčami napadov. Vsakomur, ki ima kaj pameti, je jasno, da na tak način ustvarjajo še močnejše palestinsko podzemlje. Vsak trud, da bi uničili enega terorista ustvari deset novih. Največji razlog za agresiven odnos večine Palestincev je ravno krvno maščevanje, mnogi so doživeli družinsko tragedijo. Pomislite, kako bi vi ravnali, če bi izgubili starše, brate in sestre.

Tega se radikalni izraelski politiki zavedajo. Ni jim cilj uničiti svojo največjo nevarnost, ampak jo celo podkuriti. Težko je to verjeti, a obstaja velika verjetnost in poznamo veliko podobnih primerov v zgodovini. Pomembna je oblast in denar. Življenja nedolžnih so na stranskeh tiru. Ljudje smo hudobni. Mogoče so sami pripomogli k napadom na lastno ozemlje. Vse zato, da imajo razlog za svoje napade, da vržejo pesek v oči organizacijam in državam po svetu.

Mnogi jih podpirajo. Ni presenetljivo, da tudi največja zaveznica ZDA, saj imajo pogosto enak način reševanja takih težav. Ko drugi rešujejo svoje težave z nasiljem, se uprejo, oni in njihovi zavezniki pa lahko počnejo, kar hočejo. Ubijanje nedolžnih je sredstvo za osvajanje strateških ciljev.


Foto Reuters