ponedeljek, 7. april 2008

Cariniki ovirajo ubijanje

Carinikom na Brniku je pred dnevi zbudila sum ročna torbica obrobljena s kačjo kožo. Predvidevali so, da je narejena iz delov zaščitene živali, kar bi pomenilo kršenje Konvencije o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami, je zapisano na spletni strani carinske uprave. Izkazalo se je, da je v torbico vdelana koža pitona, katerih vse vrste so zavarovane.

Torbica blagovne znamke Lara Bohinc je bila poslana po pošti iz ZDA, prijavljena pa kot darilo slovenski uvoznici. Njena vrednost je dobrih 500 evrov. Konvencija ščiti več kot 30 tisoč vrst živali in rastlin ne glede na to, ali gre za žive osebke, njihove dele ali izdelke iz njih.

Če se že tako radi kitijo s kožo, naj si odrežejo tudi kos svoje. Prodala bi se lahko kar dobro. Kupcu svetujem, naj denar namesto za ubijanje nameni za varstvo živali.

Kaj vam je zagrešil tale ptič?

Na Jelšanah so pred kratkim v avtomobilu našli 69 zamrznjenih trupel kljunača (na fotografiji). Skrita so bila v prtljažniku, prostoru za rezervno kolo in pod zadnjimi sedeži. Naslednjič bodite bolj razumevajoči do carinikov, tudi kadar bo gneča. Fotografij umrlih živali vam rajši ne pokažem, ker bi obiskovalci tega bloga lahko bili tudi vaši otroci.