sreda, 23. april 2008

Kaj bi naredili, če bi dobili 10 milijonov evrov

Ali ste razmišljali, kaj bi naredili, če bi dobili 10 milijonov evrov? Mogoče se niste upali?

En prijatelj se boji, da bi se potem še bolj posvetil pitju alkohola. Še več bi jedel in se še bolj zredil. Kaj bi delal, če se mu itak nič ne da in vedno slabše bi bilo.

Prijeteljica mi je ravnokar na hitro odgovorila na to vprašanje, ker se ji je mudilo na jutranji tek. Rekla je, da bi fajn razmislila, kaj bi naredila. Pa tudi mene bi vprašala za nasvet.

Še nekdo je pa najprej izstrelil, da bi kupil nepremičnine in si naredil svoje podjetje (je zvest bralec bloga :)) . Še letos bi odpotoval, kupil si hišo in se tam naselil.

Zanimivo, ni kaj.

A bi pustili službo, če bi dobili toliko denarja? Kaj bi še počeli? Bi še hodili v šolo?

Odgovore lahko zapišete v komentarjih.

Ko na hitro pomislim, najprej bi šel za dva tedna ali en mesec nekam daleč v tople kraje. Potem bi se preselil v lastno stanovanje. Letos bi zagnal svojih pet podjetij. Na dveh nekaj že delam, a bi bilo z denarjem marsikaj drugače. Vložil bi v ta podjetja. Kupil tudi kakšno poslovno stavbo in oddajal prostore. Vložil bi nekaj v delnice in vzajemne sklade. Ustanovil bi kakšen dobrodelni sklad in zbiral denar bogatih za pomoči potrebne. Ko bi se podjetja in cel biznis utekla na tak način, da meni ni nujno potrebno biti poleg, bi šel za eno leto živet v Afriko in živel na nematerialističen način. Potem bi pa že vedel, kaj bi.. :)