ponedeljek, 21. april 2008

Kako do denarja 002

Razmisli, kaj znaš delati in kaj se moraš še naučiti

Takoj danes naredi seznam, kaj znaš delati in kaj bi se želel naučiti delati. Lahko si tudi zapišeš, kaj bi bilo dobro, da znaš delat. Svoje delo boš moral potem znati prodati. Služiti s tem. Če so to tvoji hobiji, je to seveda zelo lepo. Moraš znati služiti v svojem prostem času. Lahko si vesel, če te zanima podjetništvo. Če te ne zanima, se potrudi, da bo drugače. Do stvari moraš pristopati na podjetniški način. V primeru, da ti res ne gre, si pridobi partnerja v poslu, ki razmišlja drugače. Podjetništvo je gradnja in ustvarjanje nečesa, kar ti bo prineslo več. Podjetništvo je ustvarjanje pasivnih prihodkov in je lahko že samo po sebi zabava.

Do denarja lahko prideš tudi kot zaposleni, a da ravnaš pravilno z denarjem. V bistvu gre za ustvarjanje pasivnih prihodkov kot zaposleni. Tako ali tako se lahko greš poleg službe podjetništva. Lahko pa si v službi povečuješ prihodke in velik del tega varčuješ oziroma vlagaš. Ne denarja zapravljat za nekaj, kar ti ga bo pobralo še več. Vlagaj ga v vrednostne papirje in nepremičnine. Naj denar dela. Vedno več bo delal denar in vedno manj boš ti.

Bogatenje je skrb za kurnik. Rediti moramo piščančke, ki bodo postali kokoši z zlatimi jajci. S podjetništvo in naložbami svoj kurnik dopolnjujete s kurami. Boljše, ko jih boste hranili, večja in več bo jajc. Vsako podjetje, vsaka nepremičnina, vsak kos delnic, ki ga boste imeli, je kokoš, ki vam nese zlata jajca. Od teh se lahko spodobno živi.

Kot čisti začetnik registriraj svoj s.p., določi dejavnosti, ki jih boš opravljal. Izobražuj se, napreduj. Tako v svoji stroki kot na področju financ in podjetništva. Zanimaj se za naložbe, delnice, vzajemne sklade, nepremičnine. Veliko razmišljaj.

Poudarki:
  • Naredi seznam, kaj znaš delati in kaj bi se želel navaditi delati
  • Svoje delo boš moral znati prodati
  • Navadi se služiti v prostem času
  • Podjetništvo je gradnja in ustvarjanje nečesa, kar ti bo prineslo več
  • Naj denar dela. Vedno več bo delal denar in vedno manj boš ti
  • Vsako podjetje, vsaka nepremičnina, vsak kos delnic je kokoš, ki ti nese zlata jajca
  • Veliko razmišljaj