četrtek, 17. april 2008

Skoraj pol milijona evrov odpravnine

V današnjih Financah sem prebral, da mora še vedno državni Telekom Slovenije svojemu predsedniku uprave plačati 432 tisoč evrov odpravnine, če ga seveda odpustijo. Presunilo me je,... skoraj pol milijona evrov. To pa je nekaj.

Začel sem razmišljati, da moj naj nasvet: ukvarjaj se s podjetništvom, ni tako koristen, pa tudi, da bi se lahko malo bolj posvetil šolanju.

Kot pišejo v tem poslovnem dnevniku, je sedanji minister za razvoj in takratni prvi nadzornik Žiga Turk podpisal še nižjo odpravnino, kot jo je imel nekdaj prvi mož Telekoma Libor Vončina. Dremlju morajo izplačati 24 bruto plač, glede Vončine nič ne piše.

Si kdo to želi? Vsak je lahko Dremelj.. Kdo pa je sploh on?

Na spletni strani slovenskega telekomunikacijskega polža je zapisano:
Mag. Bojan Dremelj je postal član uprave Telekoma Slovenije 16. maja 2005, za predsednika uprave pa je bil imenovan 13. marca 2006. Bojan Dremelj je univerzitetni diplomirani inženir matematike in magister računalniških znanosti. Dodatno se je izobraževal zlasti na področjih ekonomije in menedžmenta. Takoj po diplomi je delal na področju informacijske tehnologije v telekomunikacijski industriji, najprej kot vodja CAD oddelka, potem pa kot direktor informatike. Kariero je nadaljeval kot direktor marketinga v Sloveniji in generalni direktor podjetja v Nemčiji. Od leta 1998 do 2004 je bil generalni direktor oziroma predsednik uprave operaterja mobilne telefonije Si.Mobil. Poleg funkcije predsednika uprave Telekoma Slovenije je od 31. maja 2006 do 1. februarja 2007 vodil tudi hčerinsko družbo Mobitel, kot njen generalni direktor, od 1. februarja 2007 dalje pa je predsednik upravnega odbora te družbe. Je tudi član upravnega odbora v gibraltarskem telekomunikacijskem operaterju Gibtelecom ter član nadzornega sveta IEDC – Poslovne šole Bled.

Ni tako težko. Torej pridno delaj šolo, poleg tega pa delaj še kar te veseli in bodi v tem dober. V karieri pa so mu verjetno pomagala tudi poznanstva in da se je znal znajti na pravem mestu ob pravem času ter to izkoristiti.